Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σεληνιακή Μαγεία


Σεληνιακή Μαγεία


Η Μάγισσα γράφει:


Για τις μάγισσες, το πιο σπουδαίο ουράνιο σώμα είναι η Σελήνη, γιατί από αυτήν αντλούμε τη δύναμη της σεληνιακής μαγείας. Η Σελήνη μας εμπνέει και μας διαφωτίζει. Και είναι γνωστό ακόμη και σε αμύητους ότι κανονίζουμε τις τελετές και τα ξόρκια μας ανάλογα με τις φάσεις της.
Κατά καιρούς και κατά τόπους το φεγγάρι του πλανήτη μας προσωποποιούνταν και από αρσενικούς θεούς, ωστόσο στους περισσότερους λαούς η Σελήνη θεωρούνταν και θεωρείται σαν μια θηλυκή θεότητα.

Η Σελήνη είναι θηλυκή. Ο μηνιαίος κύκλος της αντιστοιχεί με τον έμμηνο κύκλο της γυναίκας. Η κοιλιά μας γίνεται γόνιμη σύμφωνα με αυτήν. Ματώνουμε μαζί με αυτήν… Η Σελήνη είναι η θεά που καθρεφτίζει τις τρείς μεταμορφώσεις μας μέσα στη ζωή: Παρθένα, Μητέρα και Γερόντισσα. Είναι μια γυναίκα που μεταμορφώνεται όπως κι εμείς.



Καθώς ο τροχός της γυρνάει στον αέναο κύκλο του, η Σελήνη ταξιδεύει πάνω στα σημεία του ζωδιακού, όπως και ο Ήλιος, όμως πιο γρήγορα από εκείνον. Και καθώς διατρέχει το ζωδιακό κύκλο, οι μαγικές ιδιότητές της αλλάζουν ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται την εκάστοτε χρονική στιγμή.





Η Σελήνη  είναι το πλησιέστερο αστρικό σώμα στη Γη μας. Έτσι, η υψηλότερη επίδρασή της είναι εκείνη της Πανσέληνου που τη θεωρούμε ως την πιο κατάλληλη χρονική περίοδο για τις μαγικές μας εργασίες. Η αμέσως επόμενη δυνατή χρονική στιγμή για Μαγεία είναι η Νέα Σελήνη .


Σεληνιακές Φάσες
και Μαγικές Εργασίες

Μαγεία της Νέας Σελήνης:

Οι μαγικές εργασίες της Νέας Σελήνης μπορούν να γίνουν την ίδια την ημέρα της Νέας Σελήνης, μέχρι και τρεισήμισι ημέρες μετά από αυτήν. Είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να μαγέψουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας ώστε να πετύχουμε ένα νέο ξεκίνημα, έναν νέο έρωτα, καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής μας και της υγείας μας καθώς και για βελτίωση της εργασίας μας.

Μαγεία στο Χάσιμο της Σελήνης:

Από επτά έως και δεκατέσσερις ημέρες μετά τη Νέα Σελήνη. Καθώς η Σελήνη ελαττώνεται, η περίοδος είναι η κατάλληλη για δημιουργική μαγεία, για αγάπη, υγεία, επιτυχία, κουράγιο, φιλία, τύχη, υγεία.

Μαγεία της Πανσέληνου:

Από δεκατέσσερις έως δεκαεπτάμιση ημέρες μετά τη Νέα Σελήνη. Είναι η κατάλληλη περίοδος για τελετουργικά μαντείας και προστασίας καθώς και οποιαδήποτε μαγική εργασία χρειάζεται επιπλέον δύναμη όπως, για παράδειγμα, η θεραπεία. Επίσης, κάτω από το φως της Πανσέληνου μπορούν να γίνουν μαγικές εργασίες για την επίτευξη γνώσης, για την απόκτηση υλικών αγαθών και γενικά για την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Μαγεία κατά το Γέμισμα της Σελήνης:

Τρεισήμισι με δέκα και μισή ημέρες μετά την Πανσέληνο. Το Γέμισμα της Σελήνης είναι η περίοδος για την καταστροφή των αρνητικών επιρροών στη ζωή μας και την εξουδετέρωση της κακής μαγείας.

Μαγεία της Σκοτεινής Σελήνης:

Από δέκα και μισή έως δεκατέσσερις ημέρες μετά την Πανσέληνο. Η Σκοτεινή Σελήνη είναι η περίοδος για την απελευθέρωση του εαυτού μας από τυχόν βλαπτικές συνήθειες, για να δέσουμε ξόρκια, για να εξερευνήσουμε τις πιο σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας και να κατανοήσουμε τα πάθη και τους θυμούς μας. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση δικαιοσύνης.

Απόψε έχει Πανσέληνο και είναι ωραία...



Δεν υπάρχουν σχόλια: