Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Σώμα από Αστερισμούς












Δεν μεγαλώνουμε απολύτως, χρονολογικά. Μεγαλώνουμε μερικές φορές προς μια κατεύθυνση, και όχι προς μια άλλη, δηλαδή ανομοιόμορφα. Μεγαλώνουμε μερικώς. Είμαστε σχετικοί (μη-απόλυτοι). Είμαστε ώριμοι σε μια σφαίρα της πραγματικότητας και παιδιά σε μια άλλη. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ανακατεύονται και μας σπρώχνουν πίσω, μπρος, ή μας στερεώνουν στο παρόν. Είμαστε φτιαγμένοι από στρωματώσεις , κύτταρα, αστερισμούς.

Anais Nin


Πριν διαγνώσεις για τον εαυτό σου ότι πάσχεις από κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, πρώτα βεβαιώσου αν, στην πραγματικότητα, απλώς δεν περιβάλλεσαι από ηλίθιους.

William Gibson


Χόρεψε, σαν να είσαι απέραντα δεκτικός.
Χόρεψε, σαν να έχεις λυθεί από τα δεσμά σου.
Χόρεψε στη μέση της μάχης.
Χόρεψε, σαν να είσαι απολύτως ελεύθερος.

Jelaluddin Rumi


Ο δάσκαλος του Ζεν είπε στον μαθητή του:
«Ελπίζω το κάρμα να σου δώσει ένα χαστούκι στο πρόσωπο πριν σου δώσω ένα εγώ».




Υπάρχει ένα σφρίγος, μια δύναμη της ζωής, ένα ερέθισμά που μεταφράζεται από εσένα σε δράση, και υπάρχει μόνο ένας σαν εσένα στην αιωνιότητα –αυτή η έκφραση είναι μοναδική, και αν την εμποδίσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ξανά δια μέσου κάποιου άλλου ανθρώπου, και θα χαθεί. Ο κόσμος δεν θα την έχει ποτέ. Και δεν είναι δική σου δουλειά να προσδιορίσεις πόσο καλή είναι αυτή, ούτε πώς συγκρίνεται με κάποια άλλη έκφραση. Δουλειά σου είναι να την κρατήσεις δική σου με τρόπο ευθύ και καθαρό, να κρατήσεις δηλαδή το κανάλι ανοιχτό. Δεν χρειάζεται ούτε καν να πιστέψεις στον εαυτό σου ή στη δουλειά σου. Χρειάζεται απλά να παραμείνεις ανοιχτός και ενήμερος  κατ’ ευθείαν προς τα ερεθίσματα και τις τάσεις που σε υποκινούν. Κράτησε το κανάλι ανοιχτό! Κανένας καλλιτέχνης δεν είναι ευχαριστημένος. Δεν υπάρχει ποτέ ικανοποίηση για οτιδήποτε. Υπάρχει μόνο μια παράξενη, θεϊκή δυσαρέσκεια, μια ευλογημένη αδημονία που μας κρατά σε μια συνεχή πορεία και μας κάνει περισσότερο ζωντανούς από τους άλλους»

Martha Graham



Ο Σωκράτης συμπέρανε ότι η διδασκαλία δεν είναι κάτι που μεταδίδεται σε ένα πρόσωπο από ένα άλλο, αλλά ότι είναι ένα ζήτημα αφύπνισης κάποιου πράγματος που είναι ήδη  και εν δυνάμει παρόν, ωστόσο κρυμμένο στα βάθη του νου κάθε ανθρώπου.     

Joseph Head & S.L. Cranston: Reincarnation: The Phoenix Mystery         


Όχι στην ύλη, αλλά στη σκέψη, όχι στα αποκτήματα, αλλά στις ιδέες, μπορούν μόνο να βρεθούν οι σπόροι της αθανασίας.

Sir Jagadis Chandra Bose



Οι άνθρωποι πολλών αρχαίων πολιτισμών πίστευαν ότι ο οργασμός ήταν μια μυστικιστική εμπειρία, και υπάρχει μικρή αμφιβολία ότι μια τέτοια αντίληψη έχει τις ρίζες της στη συσσωρευμένη λαϊκή σοφία των μακρινών προγόνων των αρχαίων ανθρώπων. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η εκστατική αίσθηση που επακολουθεί τον οργασμό ήταν σεβαστή και άρχισε να παραλληλίζεται με τη θρησκευτική εμπειρία, από τη στιγμή που το ανθρώπινο ον άρχισε να αποκτά πνευματικότητα –την πίστη ότι υπάρχει ένα νόημα, ένας σκοπός και κάποιες απαντήσεις σχετικά με τον κόσμο και τη ζωή.

 Jonathan Margolis: The Intimate History Of The Orgasm

Δεν υπάρχουν σχόλια: