Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Lucent Dossier Experience



Lucent Dossier Experience! Με αυτό το όνομα εμφανίζεται μια ενθουσιώδης ομάδα καλλιτεχνών από την Αμερική, η οποία παρουσιάζει μοναδικές παραστάσεις που είναι ένα εκρηκτικό μείγμα από burlesque, τελετουργίες μαγείας, τσίρκο και... διαδραστικές συναυλίες ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής! - ένα όνομα που μεταφράζεται ως «Εμπειρία Συλλογής Φωτός» (ή, τέλος πάντων, κάτι τέτοιο).



Οι Lucent Dossier είναι ένα συγκρότημα που έχει τη βάση του –που αλλού;– στο Los Angeles της California, και έχει περιγραφτεί ως post-apocalyptic, steampunk, neotribal ή, απλά, ως «μια εξωτική χώρα των θαυμάτων». Τραγουδιστές, μουσικοί, ποιητές, ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, παράξενοι τύποι που καταπίνουν σπαθιά, γητεύτρες φιδιών, χορευτές κάθε είδους (από tribal χορεύτριες της κοιλιάς έως χιπ-χοπ και burlesque) καθώς και κάθε λογής ξωτικά, συνθέτουν ένα σύνολο με μοναδικές ικανότητες αλλά και πάρα πολύ χιούμορ, που πραγματικά ξέρει να γοητεύει το κοινό.





Στα μάτια πολλών οι Lucent μοιάζουν σαν μια διονυσιακή θρησκευτική λατρεία που κατόρθωσε να δώσει μια νέα πνοή στην underground καλλιτεχνική σκηνή της αμερικανικής δυτικής ακτής.



Όλα τα μέλη των Lucent είναι ντυμένα με παράξενα κοστούμια που είναι συνθέσεις από πράγματα που βρίσκουν  σε παλιατζίδικα ή σε μονάδες ανακύκλωσης, και κάποιες φορές απλά πεταμένα στην άκρη ενός δρόμου. Στα κοσμήματά τους συχνά περιλαμβάνουν κόκκαλα και δόντια ζώων ή και φτερά πουλιών που βρίσκουν σε περιπλανήσεις τους στις αμερικανικές ερήμους και σε δάση. Το μακιγιάζ τους είναι πάντοτε εντυπωσιακό και πολλοί από τους καλλιτέχνες εμφανίζονται βαμμένοι κυριολεκτικά από την κορυφή έως τα νύχια.



Το αυθεντικό μουσικό στυλ των Lucent Dossier θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα σουρεαλιστικό soundtrack που έχει τη βάση του στην electronica αλλά που παράλληλα χρησιμοποιεί κάθε είδους κρουστά, μπάσο, κιθάρες, βιολιά, ινδικό σιτάρ, καθώς και ό,τι άλλο όργανο θα μπορούσε να φανταστεί ή να μην φανταστεί κανείς. Έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακά ακροβατικά, άλλοτε σε μια μεταλλική ημισέληνο που αιωρείται πάνω από τη σκηνή, και άλλοτε σε ιστούς αράχνης, σε περιστρεφόμενους τροχούς και σε κλουβιά. Την ανάσα των θεατών κόβουν επίσης οι χοροί με παιχνίδια της φωτιάς.



Οι παραστάσεις τους είναι πράγματι μια διαδραστική εμπειρία αφού πάντοτε συμμετέχει σε αυτές και το κοινό. Πολλοί θεατές θα περάσουν από τη Μονάδα Μεταμόρφωσης όπου θα προμηθευτούν κοστούμια και θα κάνουν το ανάλογο μακιγιάζ για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί με τους Lucent Dossier. Κάποιοι θα μάθουν το μέλλον τους από μάντισσες που διαβάζουν την τράπουλα Ταρώ. Άλλοι θα δεχτούν ένα χαλαρωτικό… ποδόλουτρο με ροδόνερο. Ορισμένοι θα πάρουν ως δώρα ελιξίρια από βότανα που θα τους τα προσφέρουν τσιγγάνες που περιφέρονται ανάμεσα στο πλήθος. Ουκ ολίγοι θα φύγουν από την παράσταση έχοντας στο σώμα τους ένα προσωρινό τατουάζ από χένα ή αερογράφο. Οι πιο τυχεροί, όμως, είναι εκείνοι που θα λάβουν ένα γράμμα από… όντα άλλων διαστάσεων, μια υπηρεσία που έχει τη χαρά να τους προσφέρει το Post Portal Post Office των Lucent Dossier
Όμως, καθώς μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις... ορίστε μερικές ακόμα χιλιάδες λέξεις για τους Lucent Dossier:

































Δεν υπάρχουν σχόλια: